Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Wethouder neemt rapport Tuinbouwvisie in ontvangst

Datum: 19-12-2012

Maandag 17 december werd tijdens een bijeenkomst van de Stichting Tuinbouw Emmen en LTO Noord Glaskracht het rapport Regionale Tuinbouwvisie Emmen officieel aangeboden aan wethouder Houwing/Haisma.

Het rapport vermeldt een uitgebreid onderzoek naar de ontwikkeling van de regionale tuinbouwsector in de gemeente Emmen. De huidige situatie in de tuinbouw was voor de Stichting Tuinbouw Emmen aanleiding een toekomstvisie voor het regionale tuinbouwcluster op te stellen. De regionale tuinbouwvisie geeft inzicht in het belang en het toekomstperspectief van het Emmense tuinbouwcluster voor de regionale economie en werkgelegenheid.

De tuinbouwondernemers in Emmen moeten zich volgens het onderzoek meer profileren als landelijk voorloper op het gebied van de productie van plantaardige inhoudstoffen in de Bio Based Economy. Hierbij wordt gedacht aan het toevoegen van biobased economy aan de bestaande grootschalige productie van voedings- en sierteeltgewassen zoals komkommers, tomaten, paprika’s en rozen, gerbera’s en pot/perkplanten.

Het rapport werd aangeboden door Cees Ruhé, voorzitter van Stichting Tuinbouw Emmen.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl