Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

SMART Greenhouse presenteert zich

Datum: 20-04-2011

Nieuwe tafel SMART Greenhouse presenteert zich op de volgende netwerkbijeenkomst op 28 april in Groningen.

De tafel SMART Greenhouse komt voort uit een eerdere workshop van de tafel SMART Farming tijdens Sensor Universe bijeenkomst in Assen (begin 2010) en het Innovatieplatform PGA (Phyto Glasshouse Applications) vanuit de tuinbouwsector en de gemeente Emmen.

Tijdens deze eerste bijeenkomst van de tafel SMART Greenhouse willen we als specifiek aandachtspunt de IJkkas presenteren. De IJkkas is een fysieke locatie waar alle sensortechnologie in de kas samengebracht en getest kan worden. Over de kansen en wensen willen we met u in discussie gaan. Verder zullen we het innovatieplatform PGA introduceren.

SMART Greenhouse omvat nieuwe innovatieve technieken voor glastuinbouw. Vanuit de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en cosmetica- industrie bestaat een steeds grotere vraag naar natuurlijke grondstoffen. Voor de glastuinbouw biedt dit een unieke positie in de biobased economy. Hiervoor is het noodzakelijk om efficiënt en gecontroleerd hoogwaardige planten te produceren. Sensortechnologie is de basis om het duurzame productie proces te monitoren en te sturen om de juiste grondstoffen te verkrijgen en verbeteren.

De tafel SMART Greenhouse heeft als doel om partijen (ondernemers, onderwijs, etc.) rondom een business case samen te brengen. Waarin marktvragen en innovatieve technieken een rol spelen. Hiervoor wordt kennis gebruikt uit diverse sectoren (techniek, voeding, farma, ICT, etc.) De tafel biedt een platform om ideeën te presenteren, samenwerking te starten en innovaties multidisciplinair te realiseren. 
Heeft u een idee of ziet u een nieuwe kans met vernieuwende teelten? Of heeft u specifieke sensoren of technologie waarmee deze teelten zijn te monitoren en wilt u participeren in dit project? 
Schrijf u dan in voor de thematafel SMART Greenhouse tijdens de Sensor Universe Netwerkbijeenkomst op 28 april a.s. in de Martinihal in Groningen.

Het algehele thema van de netwerkbijeenkomst is Governance en Privacy, tijdens de thematafel SMART Greenhouse zullen wij ons vooral richten op het zoeken naar gezamenlijke kansen. Maar staan we ook stil bij dit algemene thema in relatie tot de glastuinbouw sector en sensortechnologie.

Aanmelden kan via http://www.sensoruniverse.com/events/Zevende-Netwerkbijeenkomst-Sensor-Universe/. Selecteer bij de registratie de thematafel Smart Greenhouse.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Jolanda Heistek van CropEye jolanda.heistek@cropeye.com of Jeroen Beekhuizen van Syntens jeroen.beekhuizen@syntens.nl.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl