Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Ruiken, proeven, doen... ontdekken!

Datum: 04-10-2012

Doe-Gezond-Dagen 13 t/m 28 oktober 2012 in Emmnen! Een groots opgezet beleef-en-doe-evenement voor alle basisschoolleerlingen uit de hele provincie Drenthe op een bijzondere locatie!

Twee weken lang is speelexpeditie Yucatan in Dierenpark Emmen één groot activiteitencentrum. waarbij de totstandkoming van voedsel, de smaakbeleving en gezond bewegen centraal staan: "Gezond, van Grond tot Mond”! De Doe-Gezond-Dagen zijn een initiatief van de stichting ‘Gezond kan ook lekker in Drenthe’. Gastheer tijdens dit groots opgezet beleef-en-doe-evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is Willie W. Eten. Hij zet de deuren van de manifestatie open op 13 oktober en gaat vol energie door tot en met 28 oktober. Samen met Willie W. Eten ontdekken de kinderen spelenderwijs de voedselketen, leren over eten en smaak en zijn actief bezig met ‘gezond leven’.

Op een speelse en uitdagende wijze wordt tijdens de Doe-Gezond-Dagen aandacht besteed aan vier onderdelen uit de voedselketen: het verbouwen van voedsel op het land, het verwerken van grondstoffen in de fabriek, de verkoop van voedsel via de winkel en de bereiding in de keuken thuis of in een restaurant. Ook wordt in beeld gebracht hoe ons lichaam met voeding omgaat en hoe wij gezond met ons lijf om kunnen gaan.

Het zijn onderwerpen waarover heel veel vragen zijn te stellen. Smaken verschillen, maar we proeven allemaal hetzelfde... Hoe werkt dit? In hoeverre heeft ‘hoe ons eten eruit ziet’ effect op ‘hoe ons eten smaakt’? Hoe groeit een komkommer, hoeveel water zit erin? Hoe kun je van een paprika poeder maken? Waarom is deeg zo elastisch? Doe de etiket-check op de boodschappen in je winkelmandje! Willie W. Eten en zijn medewerkers laten zien dat gezond eten begint in de grond en dat gezond leven te maken heeft met de keuzes die je zelf maakt. En wat doet beweging nou eigenlijk voor je lichaam? Ook dat komt aan de orde. Er is een special website voor het 14-daagse evenement www.doe-gezond-dagen.nl .

Voor de Doe-Gezond-Dagen is er een speciale Yucatan-dagentreeprijs van 4,50 euro. Daarnaast is er voor de bezoekers van de Doe-Gezond-Dagen een speciale kortingsvoucher waarmee na een bezoek aan Yukatan ook Dierenpark Emmen bezocht kan worden voor een gereduceerd tarief. Kaarten voor de Drentse Doe-Gezond-Dagen zijn vanaf 11 oktober verkrijgbaar via de website van Dierenpark Emmen: www.dierenparkemmen.nl en aan de kassa van het dierenpark op de Es.

De Doe-Gezond-Dagen is een initiatief van Innexus en wordt georganiseerd door de Stichting ‘Gezond kan ook lekker in Drenthe’.Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Emmen, de Rabobank en tal van bedrijven uit de regio.


 

Contact organisatie

Voor meer informative kunt u kunt contact opnemen met Rudith van der A:

Telefoon 06 14 34 62 68 of via info@wauw-effect.nl.


Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl