Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Robotica bijeenkomst

Datum: 28-03-2016

Donderdag 17 Maart  hebben we samen met de Groene Welle (CIV MeetingPoint) een Masterclass Robotica  georganiseerd . We hebben als  LTO Noord Glaskracht dit samen gedaan om de uitwisseling van kennis tussen onderwijs en praktijk te stimuleren het is bedoeld voor tuinders, studenten, toeleveranciers en docenten.


Robotica In de industrie, de zorg, het onderwijs worden steeds vaker robots ingezet om werkzaamheden te verrichten. Hoe staat het met de tuinbouw? Wat kunnen we verwachten in de komende jaren? Welke gevolgen heeft het voor de teelt en de arbeid? De  Masterclass heeft de bezoekers een goed beeld gegeven wat er in de toekomst mogelijk is.

Met medewerking van :.

Drs. Rick van de Zedde Wageningen UR Food & Biobased Research, Fresh Food and Chains onderzoeker/ontwikkelaar van Wageningen UR, over de mogelijkheden  die men onderzoekt en waar men mee bezig is .Zoals sorteer installaties , stek robots ect.

Dhr. Erik Wekking sales manager Irmato Group BV toonaangevend leverancier en ontwikkelaar van tuinbouw robots die enkele voorbeelden liet zien zoals de Sweeper (Paprika oogst-robot) en een steksnij robot

Tot slot het belangrijkste  de mening van de ondernemer die met de robot moet gaan werken dhr. Andre Kaashoek Paprika kweker te IJsselmuiden vertelde over de mogelijkheden en de hindernissen die hij tegen kwam met de ontwikkeling van de oogstrobot.

Het was een goed gewaardeerde bijeenkomst.


Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl