Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Programma Toekomstgerichte Landbouw

Datum: 06-02-2017

Locatie: Assen provincie Huis

Inleiding tijdens een bijeenkomst  van de provincie over: Dynamisch en ondernemend; daar gaan we in Drenthe voor. Er is veel dynamiek in de agrarische sector en bij de bedrijven die daar hun grondstoffen vandaan halen en bewerken tot eindproducten. Het Programma Toekomstgerichte Landbouw richt zich op deze ondernemers en beschrijft hoe de provincie hen kan helpen.


Gedeputeerde Henk Jumelet verteld: Dynamisch en ondernemend; daar gaan we in Drenthe voor. Er is veel dynamiek in de agrarische sector en bij de bedrijven die daar hun grondstoffen vandaan halen en bewerken tot eindproducten. Het Programma Toekomstgerichte Landbouw richt zich op deze ondernemers en beschrijft hoe de provincie hen kan helpen.
In de afgelopen maanden heb ik verschillende van hen gesproken om te horen hoe zij de toekomst zien, wat er op hen afkomt en waar zij behoefte aan hebben. Het Programma Toekomstgerichte Landbouw vormt het kader voor de investeringen die wij nu en in de toekomst doen zodat de ondernemers hun mooie, inspirerende en innovatieve idee├źn waar kunnen maken.

Tijdens onze inleiding zijn door Cees Ruhé namens de Promotie groep Tuinbouw Emmen de volgende Thema's besproken.
-Stichting Tuinbouw Promotie Emmen en Promotiegroep tuinbouw Emmen, wat ze doen zoals:
-Kom in de kas i.s.m. MBO Studenten
-Kunst in de kas i.s.m. HBO studenten
-Business bijeenkomsten: Zoals Nieuwjaarsbijeenkomst ,
-Dat we als promotie stichting Innovatie stimuleren door innovatiebijeenkomsten te organiseren over ,zonnepanelen, waterzuivering ect i.s.m. Ltoglaskracht.
-We zijn als Promotie Stichting aangesloten bij Noordelijke innovatie organisatie zoals Plantvalue en landelijk neemt
Promotie Stichting deel aan Koepel PPS plantenstoffen.

Verder zijn er enkele innovatie's vanuit het Tuinbouw gebied getoond zoals :
-Komkommers klein formaat die al 3 jaar door Drenthe Growers geteeld worden voor Poolse markt , vroeg door belichting.
-Nieuwe planten in sortiment van Andre van Winden ,Zwarte Zamioculca uit Korea waar hun kwekersrecht op hebben ,Senecio via planthunter met kwekersrecht beide Niche producten die hun bedrijf alleen mag produceren.
Waarbij het belang van beurs bezoeken en buitenlandse contacten duidelijk werd gemaakt aan de Statenleden.

Toegelicht wat Kwekersgroen coop. doet met hun gezamenlijke webshop en dat we daarmee meer contact met de consument hebben en minder transport in de keten. Daardoor ook de co2 footprint lager. Een zeer goed bijeenkomst waarbij tevens de akkerbouw en veehouderij goed aanbod kwamen.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl