Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Proeftuin Ron Peters doet teeltonderzoek

Datum: 20-11-2013

Proeftuin Ron Peters doet teeltonderzoek voor farmaceutisch bedrijf. Proeftuin Ron Peters uit het Drentse Klazienaveen start deze week met een proef voor een groot farmaceutisch concern. De multinational is op zoek naar alternatieve locaties voor de teelt van een plant die als grondstof dient voor een medicijn. 

In de kassen van Peters zullen de komende maanden verschillende omstandigheden voor de teelt van deze plant nauwkeurig worden onderzocht. Het doel is om de plant uiteindelijk wereldwijd te kunnen telen. 
Het Drentse tuinbouwbedrijf doet al jaren proeven voor verschillende opdrachtgevers, ook op het gebied van medicinale teelt. In de kassen van Proeftuin Ron Peters kunnen bedrijven producten uitvoerig en op hoog niveau laten testen. De proeftuin bevat meer dan 30 afdelingen, waar voor diverse opdrachtgevers proeven voor verschillende teelten gedaan worden. Vanuit heel Nederland komen stekbedrijven, zaadbedrijven en andere tuinbouwbedrijven naar de proeftuin toe om hun product te laten testen.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl