Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Nieuwjaarsbijeenkomst TuinbouwBusinessClub

Datum: 21-01-2014

De Stichting Tuinbouw Emmen heeft op donderdagavond 16 januari jl. de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd voor de TuinbouwBusinessClub. 

Ruim zestig aanwezigen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwjaarswensen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. In de kas van Emsflower bv aan de Tuinderslaan in Erica was een mooie ontvangstruimte ingericht. 

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak benadrukte voorzitter Cees Ruhé nog eens de grote innovatiekracht van de glastuinbouw in het gebied. Het innovatieplatform, nu plantvalue geheten, brengt allerlei initiatieven en partijen bij elkaar om zo nieuwe ontwikkelingen te stimuleren. Ook noemde Ruhé de ontwikkeling van het waterzuivering project zeer veelbelovend. De financiering van het project is nagenoeg rond en de gezamenlijke waterschappen hebben zich achter het project geschaard. "De noodzaak voor hergebruik van water wordt zeer urgent”, zo betoogde de voorzitter. "Leidingwater gaat in de toekomst belast worden.” Minder blij was Ruhé met de ontwikkelingen over gebruik van aardwarmte in het gebied. Hij wil gelijke kansen in Nederland en geen bevoorrechte regelingen voor sommige gebieden in Nederland. Hij riep de provincie op om, eventueel samen met de NAM, hier meer werk van te maken. Wethouder Nynke Houwing van de gemeente Emmen ondersteunde de oproep van Ruhé en zei dat zij deze oproep aan de verantwoordelijke gedeputeerde van de provincie Drenthe zal overbrengen. Ook de wethouder prees de innovatieve kracht van de tuinbouwsector in Zuid-Oost Drenthe. Nu de overheid steeds meer terugtreedt zullen volgens haar de ondernemers het initiatief moeten nemen. "Veranderingen komen niet vanzelf, kom van eilandjes af en deel jullie kennis”, zo riep Houwing de aanwezigen op. "Berust niet te gauw, tegenwind maakt juist creatief en innovatief”, zo stak zij de tuinders nog een hart onder de riem.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl