Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Nieuw merk voor Nederlandse kwaliteitsrozen

Datum: 26-10-2012

"Flower Update", waarin dertien Nederlandse rozentelers vertegenwoordigd zijn, lanceert een nieuw merk: PureRoses. Dit merk moet garant staan voor Nederlandse rozen van A1-kwaliteit, zo meldt bloemistenvakblad Bloem en Blad.


Flower Update test sinds vijf jaar alle rozen van haar klanten op houdbaarheid, openbloeien en vaasleven. Het merk PureRoses garandeert dat de rozen van Nederlandse herkomst zijn en van A1-kwaliteit. Van een aantal bedrijven worden de grootste knoppen en dikste stelen van PureRoses geveild onder 'extra large', stelt René Stokman, directeur van Flower Update.


Vijf cultivars
Momenteel zijn er vijf rozentelers die vijf cultivars onder het merk PureRoses aanbieden, namelijk de cultivar 'Avalanche+' van het bedrijf RozenBos, 'Red Naomi!' van Kees van Os, 'White Naomi!' van Velden Roses, 'Grand Prix' van Persoon Roses en 'Heaven!' van D-roses.

Uiteindelijk komen er negen bedrijven op de lijst te staan, die gezamenlijk 25 verschillende lengtepartijen met dertien variƫteiten zullen leveren.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl