Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Mogelijk boring bij komkommerkwekerij Polman

Datum: 06-06-2013

Mogelijk is er eind dit jaar een boring bij komkommerkwekerij Polman

Aardwarmtebron Erica stap dichterbij met garantie van 1,25 miljoen van provincie

Tholen - De provincie Drenthe steunt de aardwarmteplannen van acht tuinders in Erica met een garantieregeling van 1,25 miljoen. De aardwarmtebron, die op het terrein van komkommerkwekerij Polman moet komen, is hiermee weer een stap dichterbij. "We zitten op het goede spoor”, vertelt Rien van Geel, voorzitter van het aardwarmteproject. Bij het project zijn vier groentetelers betrokken.

De steun van de provincie komt in de vorm van een garantie: mocht de boring mislukken, dan financieren de Gedeputeerde Staten van Drenthe 1,25 miljoen euro. Een verzekering dus. "De toezegging was er al een tijdje, maar nu is het definitief gemaakt”, vertelt Rien van Geel, voorzitter van het aardwarmteproject. "We zitten op het goede spoor.”

De SDE+ werd in oktober vorig jaar al toebedeeld - de volgende stap in het project is de financiering. Die komt van de acht betrokken tuinders. "En de Rabobank natuurlijk”, aldus Van Geel. "Als dat rond is, kunnen we aan de gang.” Het is de bedoeling dat er eind dit jaar geboord wordt naar 2800 meter diepte. De capaciteit wordt geschat op 15,1 MW en 7000 uur benutting per jaar. 

De acht betrokken telers hebben een gezamenlijk areaal van 62 hectare. Het gaat om drie komkommertelers (Drenthe Growers, Luimes Groentenkwekerij en Polman), groentenplantenkwekerij Kwekerij Kuipers en vier siertelers (Van Winden Energie, Maatschap Boerma Eefting, Meewisse Kwekerijen, en Van Geel Chrysanten). De boring wordt begeleid door Bram Hanemaaijer van Agro Adviesburo.


Voor meer informatie:
Aardwarmte Erica
www.aardwarmteerica.nl

Agro Adviesburo
www.agroadviesburo.nl

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl