Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Kom in de Kas: Activiteiten

Datum: 23-02-2012

In de kas kan alles Onder dat thema wordt dit jaar de 35e editie Kom in de Kas georganiseerd. Op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 1 april van 11.00 tot 17.00 uur staan in het tuinbouwgebied Erica bij 12 tuinbouwbedrijven de deuren gastvrij open voor het publiek.

Tijdens Kom in de Kas maakt de tuinder tijd vrij om de bezoekers bij te praten over de teeltwijze, inspanningen voor de kwaliteit van het product en hun zorg voor het milieu aan de samenleving. Deze ondernemers laten dan zien waar ze trots op zijn.


Geniet van wat je ziet

Genoten kan worden van het vakwerk van de teler. De deelnemende bedrijven telen onder meer chrysanten, rozen, komkommer, potplanten, kuipplanten, kamerplanten, perkplanten en exotische planten. Het telen ervan is al een kunst op zich. Maar let bijvoorbeeld ook eens op de kleuren en de rijkdom aan bloem- en bladvormen van al die prachtplanten in de kas. De tuinbouwsector is ook de kraamkamer van de biologische gewasbescherming. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich laten schminken of een mooie ballon laten vouwen door de schmink en ballonnenclown bij Van Winden Potplanten Erica BV.


Tentoonstelling

Te genieten is er ook van de bloemententoonstelling bij Polman BV aan de Tuinderslaan 31. Hier verricht staatssecretaris Henk Bleker op zaterdag 31 maart om 9.30 uur de opening.
De tentoonstelling is een ontwerp van docenten van AOC Groene Welle uit Zwolle en studenten geven hier op beide dagen bloemschikdemonstraties. Verkoop van de producten start op zondag 1 april om 15.30 uur. Het is niet mogelijk de producten van tevoren te reserveren.


Modeshow

Op zaterdag 31 maart is er een prachtige modeshow met kleding gemaakt door studenten van De Groene Welle uit Zwolle. Uniek aan deze show is dat er gewerkt wordt met natuurlijke materialen.
Zondag 1 april is de catwalk voor Niezing-Heijes Mode en Albert Mode uit Emmen. U kunt dan getuige zijn van een spetterende voorjaarsmodeshow met de nieuwste trends en kleuren.


Livecoocking: Koken met bloemen en groenten.

Violen in de tuin, maar ook op uw bord.
De Emmense glastuinbouwregio herbergt heel veel groentetelers en potplantenkwekers. ‘Gezond en lekker’ is core business in Emmen. Livecoocking met verse kwaliteitsproducten uit eigen gebied met culinaire mogelijkheden met groenten en bloemen. Eetbare bloemen geven extra aroma en geur aan gerechten en drankjes. De bezoeker wordt dan ook getrakteerd op de meest culinaire hoogstandjes.


Kerk in de Kas

Zondag 1 april om 10.00 uur organiseert de R.K. parochie en de protestantse gemeente Erica een kerkdienst met veel zang en muziek. Voorganger is ds. E.v.d. Meulen met medewerking van Believe, Fox Angelica en het kinderkoor ‘Kinderen van het Licht’. Kerk in de Kas vindt plaats bij Kwekerij Meewisse Botanic World aan Verl. Vaart ZZ 10 in Erica.

Programmaboekjes van de open dag zijn onder meer verkrijgbaar bij de VVV-kantoren, Bibliotheken, Rabobanken, Vakantieparken de infobalie Gemeente Emmen. Ook liggen ze bij de deelnemende bedrijven. Voor de dag zelf geldt: volg de borden. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.tuinbouwemmen.nl

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl