Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Kom in de Kas 2012

Datum: 31-01-2012

In de kas kan alles. Onder dat thema wordt dit jaar de 35e Kom in de Kas georganiseerd. Jong en oud wordt geprikkeld om op 31 maart en 1 april de kassen van binnen te komen bekijken.

Kom in de Kas is een van de grootste publieksevenementen van Nederland. Jaarlijks trekt het evenement meer dan 160.000 bezoekers. De telers in de deelnemende gebieden zorgen voor een fraaie route langs de bedrijven. Gecombineerd met leuke attracties voor de kinderen is dit met recht een dagje uit voor het hele gezin. Op deze manier draagt Kom in de Kas bij aan het verbeteren van het imago van de Nederlandse glastuinbouw.

Dertien bedrijven in het glastuinbouwgebied Erica doen mee op zaterdag 31 maart en zondag 1 april aan deze 35e editie van het evenement. Deze ondernemers laten dan zien waar ze trots op zijn. Bezoekers kunnen er op zaterdag terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Geniet van wat je ziet

Genoten kan worden van het vakwerk van de teler. De deelnemende bedrijven telen onder meer chrysanten, komkommer, potplanten kuipplanten en palmbomen. Het telen ervan is al een kunst op zich. Maar let bijvoorbeeld ook eens op de kleuren en de rijkdom aan bloem- en bladvormen van al die prachtplanten in de kas. De tuinbouwsector is ook de kraamkamer van de biologische gewasbescherming.

Tentoonstelling

Te genieten is er ook van de bloemententoonstelling bij Polman BV aan de Tuinderslaan 31. Hier verricht ook Staatssecretaris Henk Bleker op zaterdag 1 april om 9.30 uur de opening.

De tentoonstelling is een ontwerp van docenten van AOC Groene Welle uit Zwolle en leerlingen van AOC Groene Welle demonstreren hoe het beste mooie sier te maken is met al die producten uit de kas.

Livecoocking: Koken met bloemen en groenten

Violen in de tuin, maar ook op uw bord.

De Emmense glastuinbouwregio herbergt heel veel groentetelers en potplantenkwekers. ‘Gezond en lekker’ is core business in Emmen. Livecoocking met verse kwaliteitsproducten uit eigen gebied met culinaire mogelijkheden met groenten en bloemen. Eetbare bloemen geven extra aroma en geur aan gerechten en drankjes.

Programmaboekjes van de open dag zijn onder meer verkrijgbaar bij de VVV-kantoren, bibliotheken, vakantieparken, plaatselijke banken en de infobalie Gemeente Emmen. Ook liggen ze bij de deelnemende bedrijven. Voor de dag zelf geldt: volg de borden. U bent van harte welkom.

Drents Familieweekend "Op Fietse"

Nederland is een fietsland. Jong en oud, iedereen springt op zijn of haar fiets zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Tijdens het Drents Familieweekend "Op Fietse", van 30 maart - 2 april, kunt u het hele weekend samen met uw gezin genieten van het Drentse natuurgebied.

Twee dagen stapt u op uw fiets om de schitterende natuurgebieden te ontdekken, in nabijheid van Center Parcs De Huttenheugte. Op zaterdag 31 maart wordt er een fietsroute naar het tuinbouwgebied Erica georganiseerd. Het startpunt is vanaf Dalen en voert langs een mooie route naar het tuinbouwgebied Erica waar u van harte welkom bent voor een bezoek aan de deelnemende kassen tijdens Kom in de Kas.Voor jong en oud zijn er dingen te beleven. Voor meer informatie: Center Parcs: Op Fietse.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl