Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

In de kas kan alles!

Datum: 27-03-2013

In de kas kan alles
Onder dat thema wordt dit jaar de 36e editie Kom in de Kas georganiseerd. Op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 7 april van 11.00 tot 16.00 uur staan in het tuinbouwgebied Klazienaveen bij 16 tuinbouwbedrijven de deuren gastvrij open voor het publiek. 

Tijdens Kom in de Kas maakt de tuinder tijd vrij om de bezoekers bij te praten over de teeltwijze, inspanningen voor de kwaliteit van het product en hun zorg voor het milieu aan de samenleving. Deze ondernemers laten dan zien waar ze trots op zijn.

Geniet van wat je ziet
Genoten kan worden van het vakwerk van de teler. De deelnemende bedrijven telen onder meer chrysanten, gerbera’s, rozen, komkommer, paprika, tomaten, potplanten, kuipplanten, kamerplanten, en perkplanten. Het telen ervan is al een kunst op zich. Maar let bijvoorbeeld ook eens op de kleuren en de rijkdom aan bloem- en bladvormen van al die prachtplanten in de kas. De tuinbouwsector is ook de kraamkamer van de biologische gewasbescherming.

Knutselen voor kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht. Studenten van AOC Terra Emmen organiseren diverse activiteiten voor de kinderen bij kwekerij Tarre en Smarre.

Tentoonstelling
Te genieten is er ook van de bloemententoonstelling bij Bedrijvencentrum Klazienaveen aan de Gantel 10. Hier verricht Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, op zaterdag 6 april om 9.45 uur de opening. De tentoonstelling is een ontwerp van docenten van AOC Groene Welle uit Zwolle en studenten geven hier op beide dagen bloemschikdemonstraties. De tentoonstelling heeft het thema: Jaar van het Water. De tuinbouw haakt daarmee aan bij het toeristisch jaar 2013 dat in het teken staat van water. Nederland is vanaf juni 2013 een bijzondere vaarroute rijker: De Veenvaart. Van eind maart t/m medio oktober zijn er festivals en evenementen rondom de Veenvaart.

Livecoocking: Koken met groenten.
De Emmense glastuinbouwregio herbergt ook veel groentetelers. ‘Gezond en lekker’ is core business in tuinbouw Klazienaveen. Livecoocking met verse kwaliteitsproducten uit eigen gebied. De meest culinaire hoogstandjes worden gepresenteerd en aangeboden bij paprikakwekerij Hartman BV aan de Gantel 7.

 

Programmaboekjes van de open dag zijn onder meer verkrijgbaar bij de VVV en Tipkantoren, Bibliotheken, Rabobanken, Vakantieparken en de infobalie Gemeente Emmen. Ook liggen ze bij de deelnemende bedrijven. Voor de dag zelf geldt: volg de borden. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.tuinbouwemmen.nl


Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl