Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Gedeputeerde Munniksma bezoekt BCK

Datum: 28-08-2013

Drents Gedeputeerde Munniksma bezocht onlangs het Business Center Klazienaveen om te zien welke innovatieve ontwikkelingen in de tuinbouw daar plaatsvinden. Met onder meer landbouw in zijn portefeuille en als lid van het Noordelijk Landbouwberaad volgt de gedeputeerde de tuinbouwsector met grote belangstelling. 

"We vergaderen al veel en zitten te vaak binnen. Ik vind het belangrijk om ook in de praktijk de ontwikkelingen te zien en de mensen te ontmoeten”, zegt Munniksma.

Ron Peters en zijn zonen Tomas en Theun Hebben in 2009 de toenmalige proeftuin in een zeer verwaarloosde staat overgenomen en hebben kans gezien in korte tijd er een modern testcentrum van te maken. Samen met kennisinstellingen en de industrie worden verschillende testteelten in Klazienaveen uitgevoerd. Munniksma werd in het BCK rondgeleid door Tomas en Theun Peters. Bij de verschillende kascompartimenten werd een toelichting gegeven op de soort teelt en de proef. In elke aanwezige kas kunnen onder verschillende omstandigheden proeven worden gehouden. Door middel van nutriëntmanagement kunnen verschillende voedingsschema’s worden samengesteld.

Munniksma was al eerder op bezoek in de voormalige proeftuin en bij de doorstart van BCK. "Toen was het voor mij een dossier met informatie op basis waarvan besluiten werden genomen. Als ik nu de combinatie zie van onderzoek en ondernemerschap, zie hoe er handen en voeten worden gegeven aan ideeën, dan is dat een compliment waard aan de initiatiefnemers.”

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl