Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Drentse cofinanciering derde tender SNN

Datum: 26-11-2013

Investering voor innovatieve projecten Het college van Gedeputeerde Staten investeert bijna € 1 miljoen aan cofinanciering in elf Drentse projecten. In deze projecten werken kennisinstellingen en bedrijven samen aan de ontwikkeling van een nieuw product of productieproces. 

Het gaat om projecten in de medische technologie, de sensortechnologie, energie en agribusiness.


De provincie Drenthe draagt hiermee bij aan het investeringsprogramma Tender 2013 Transitie II en Pieken van SNN. In SNN-verband is besloten om € 10 miljoen te investeren in 27 innovatieve projecten in Noord-Nederland. In totaal wordt hiermee een investeringsvolume van zo’n € 30 miljoen gerealiseerd. Veel van de projecten richten zich op meerdere sectoren. Dit is naast innovatie een van de subsidiecriteria. Twee voorbeelden van Drentse projecten:

 

Twincer

Twincer is een medisch hulpmiddel waarvan het concept is ontwikkeld en gepatenteerd door de Rijksuniversiteit Groningen. Met de Twincer kan men door te inhaleren sneller medicijnen tot zich nemen. Binnen dit project wordt de Twincer doorontwikkeld, zodat het ook daadwerkelijk geproduceerd kan worden.

 

Water- en nutriëntenmanagement

Een samenwerkingsproject dat de mogelijkheid onderzoekt om met een volledig gesloten waterkringloop in de kas voedsel te telen. Een combinatie van sensortechnologie, watertechnologie en tuinbouwkundige kennis maakt dit mogelijk. De praktijkproeven worden met tuinbouwondernemers uitgevoerd in de proeftuin van het Bedrijven Centrum Klazienaveen. Het is een voorbeeldproject voor de glastuinbouw in Nederland.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl