Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Doe Gezond Dagen

Datum: 16-08-2012

Doe-Gezond-Dagen: een groots opgezet beleef-en-doe-evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Van 13 tot en met 28 oktober 2012 is speelexpeditie Yucatan in Dierenpark Emmen één groot activiteitencentrum waarbij de totstandkoming van voedsel, de smaakbeleving en gezond bewegen centraal staan: "Gezond, van Grond tot Mond!”

Proeven, doen... ontdekken! Ruiken, proeven, doen... ontdekken!

Spelenderwijs wordt er aandacht besteed aan vier onderdelen uit de voedselketen: het verbouwen van voedsel op het land, het verwerken van grondstoffen in de fabriek, de verkoop van voedsel via de winkel en de bereiding in de keuken thuis of in een restaurant. Daarna kijken we hoe ons lichaam met voeding omgaat en hoe wij gezond met ons lijf om kunnen gaan.

Ga met Willie W. Eten op ontdekkingsreis: "In het smaaklaboratorium testen we of groene vla net zo lekker is als gele vla. En beweegt en eet een olifant net zoveel als een mens? Jakkes, wat doen die kleine kriebelbeestjes tussen de komkommers? Wat heeft lezen in de supermarkt te maken met gezond eten? Waarom is pizzadeeg zo elastisch? Huh, pizzadeeg...? Dat wordt smullen! Oeps, nu heb ik al teveel verklapt! Zie ik jullie op de Doe-Gezond-Dagen?” Willie W. Eten hoopt op jullie komst, want het wordt hartstikke leuk, een beetje leerzaam en ook nog eens heel ... lekker!

Doe-Gezond-Dagen is een initiatief van Innexus en wordt georganiseerd door de Stichting ‘Gezond kan ook lekker in Drenthe’. Stichting Tuinbouw Emmen ondersteunt het project en levert een bijdrage aan dit evenement.

Kijk voor meer informatie op www.doe-gezond-dagen.nl.

 

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl