Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Dacom wint landelijke duurzaamheidsprijs

Datum: 16-09-2011

Het bedrijf Dacom uit Emmen de Syntens co-creatieprijs gewonnen. Dit is één van de prijzen die worden uitgereikt naar aanleiding van de Duurzame Dinsdag, de eerste dinsdag van september.

Op dinsdag 6 september nam staatsecretaris Henk Bleker namens het kabinet de Duurzame Dinsdag koffer in ontvangst met daarin ruim 400 initiatieven van inwoners en ondernemers in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Hij reikte de duurzame prijzen uit, waarmee initiatiefnemers ondersteund worden hun ideeën verder te ontwikkelen.

Het bedrijf Dacom uit Emmen droeg als idee de bodemvochtsensor de ‘TerraSen’ aan. Door het plaatsen van deze sensor laat het systeem zien wat de dagelijkse wateropname van een gewas is. Hiermee kan het optimale tijdstip van het beregenen van het gewas worden bepaald. Droogte of schade door teveel vocht worden zo voorkomen. Met dit systeem kan water in de landbouw efficiënter worden gebruikt.

Op 16 september bezocht wethouder Nynke Houwing het bedrijf Dacom om de directeur mevrouw Janneke Hadders te feliciteren met het winnen van de prijs. Wethouder Houwing van onder andere milieu en duurzaamheid: ”De gemeente wil samen werken aan een goed milieu en een duurzame samenleving, maar dit staat en valt met de medewerking van de inwoners en ondernemers. Wij zijn trots dat Dacom nadenkt over duurzame oplossingen en hier landelijk bekendheid mee genereert”.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl