Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Chinese delegatie brengt bezoek aan Emmen

Datum: 12-05-2011

Woensdag 11 mei werd een aantal bedrijven in Emmen bezocht door een ‘zware’ delegatie van een organisatie van de centrale overheid in China. Ook wethouder Bouke Arends heeft een korte ontmoeting gehad met de afgevaardigden. De delegatie was samengesteld uit verantwoordelijken en experts van de meet- en regeltechniek industrie in China.

Op verzoek van het bedrijfsleven heeft de gemeente Emmen de afgelopen jaren in China diverse contacten gelegd. Doel van deze contacten is om het zakendoen met China te ondersteunen. Omdat de Chinese overheid veel invloed heeft op het bedrijfsleven, worden contacten tussen overheden in Nederland en China als bijzonder nuttig ervaren.
Veel Chinese bedrijven vallen rechtstreeks onder de overheid. Bij de meet- en regelsector is dat zeker het geval. Het overkoepelende instituut voor deze sector stuurde een delegatie van veertien professionals en experts naar Emmen.

Interesse

De interesse van deze delegatie ging ondermeer uit naar meet- en regeltechniek voor energie, water en voedselproductie. Voor bedrijven in Emmen die actief zijn op die terreinen, liggen exportkansen naar China. Ook kunnen de contacten met de Chinese delegatie mogelijk interesse wekken voor het vestigen van Chinese bedrijven in Emmen.

In de netwerkbijeenkomst over zaken doen met China van 19 april jl., hadden Dacom en de puurwaterfabriek NieuWater1 aangegeven graag in contact te komen met relevante Chinese overheidsvertegenwoordigers. Omdat beide bedrijven ook voor de Chinese delegatie interessant bleken, zijn deze bedrijven bezocht.

Kort bezoek

Het korte bezoek begon met een presentatie in het gemeentehuis, waarbij ook de activiteiten van SMART-Greenhouse werden toegelicht. Binnen dit project van het Innovatieplatform PGA van de tuinbouw in Emmen, is de Sensor Universe netwerktafel SMART Greenhouse gestart. CropEye is tafelheer van dit netwerk en samen met NOM en Syntens wordt gebouwd aan een netwerk waarin sensortechnologie wordt samen gebracht met de tuinbouwmarkt (tuinbouw en verwerkende industrie).

Het bezoek werd afgesloten met een diner, waarna de delegatie voor een vergelijkbaar bezoek naar Delft vertrok, om daarna naar Spanje door te reizen.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl