Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Bijeenkomst Koepel Plantsstoffen Hortus Alkmaar

Datum: 22-10-2017

Bijeenkomst van de Greenports en satelieten  over plantstoffen  onderzoek  voortgang . 

Met aansluitend  rondgang over de Hortus Alkmaar 

 Vervolgens de Masterclass Plantinhoudstoffen


Bijeenkomst van de Greenports en satelieten  over plantstoffen  onderzoek  voortgang . 

Met aansluitend  rondgang over de Hortus Alkmaar deze prduceer planten voor onder andere bedrijven als DHU (het Duitse moederbedrijf van VSM), het bekende merk Weleda, kruidenhuis De Maretak in Alkmaar en ook de Remedy Bank.

Masterclass Plantinhoudstoffen

 In het plantenrijk zijn meer dan 100.000 verschillende inhoudsstoffen aanwezig. Deze stoffen bieden een – grotendeels nog onbekende – wereld aan mogelijkheden. Ze kunnen dienen als grondstof voor uiteenlopende producten. Experts uit de sector zien momenteel goede kansen voor tuin- en akkerbouw in Nederland om toegevoegde waarde te creëren uit plantinhoudstoffen en de economie in Nederland te versterken.


  • May Young Lin, PhD, Echo Pharmaceuticals B.V., deelnemer project EVERGREEN. Het ontwikkelen van effectieve medicijnen, met een focus op cannabinoïde-gebaseerde verbindingen en medicijnen die bijdragen tot een betere levenskwaliteit Voor een breed scala aan patiënten.  May Young: "Ons bedrijf is gespecialiseerd in cannabinoiden; dat is de verzamelnaam voor een groep biologische actieve stoffen die te vinden zijn in cannabis. Naast cannabinoiden zijn er nog heel veel andere stoffen te vinden in cannabis, maar wij richten ons specifiek op deze groep stoffen en de manier waarop we in het gebruik hiervan kunnen voorzien in behoeften van consumenten en patiënten
  • Marjolein Wildwater, Vivaltes, deelnemer project EVERGREEN.  Het identificeren van gezondheidsbevorderende effecten van plantenstoffen door inzet van een simpele, snelle testmethodiek. Waarbij de stoffen die in  het zelfde product  aanwezig zijn ook moeten worden  gemeten en bekeken om een goed oordeel te krijgen , het gata om het complex. 
  • Annette Mak, Schenkeveld Advocaten. Gezondheidsclaims met betrekking tot groenten en planten, eventuele IP rechten met betrekking tot nieuwe toepassingen voor planten.

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl