Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen Tuinbouw Emmen

Alweer 15e editie van Kunst in de Kas

Datum: 09-09-2013

Op zondag 6 oktober van 13.00 tot 17.00 uur organiseert de Stichting Tuinbouw Emmen weer een vrolijk feest in de kassen van Erica. Kunst in de Kas is een Emmens initiatief en daarmee uniek in Nederland.

Wethouder Nynke Houwing en dhr. L. Johannson, directeur van LandesGartenSchau Papenburg 2014 geven hiervoor om 13.00 uur het startsein bij Van Winden Potplanten kwekerijen aan de Warmoesweg 23 in Erica.

Die dag staat het tuinbouwgebied weer bol van de activiteiten en worden de kassen gebruikt voor kunst, zang, dans en muziek.  De 15e editie van Kunst in de Kas wordt gehouden in het tuinbouwcentrum Erica. In 7 kassen aan de Warmoesweg en Beekweg kan het publiek verschillende kunstvormen bekijken. De meer dan 100 deelnemende kunstenaars met verschillende disciplines uit binnen- en buitenland zijn allemaal ook zelf aanwezig. De kunstenaars presenteren een breed scala aan kunstvormen. In de kraamkamer van de tuinbouw stelen de kunstwerken de show. Een van de kunstenaars is Ala Khonikava uit Wit Rusland. Khonikava is een professionele kunstenaar met als passie schilderen, mozaïek en gobelin.

Entertainment
Uiteraard is er ook dit jaar weer een groot aanbod van entertainment met o.a. een optreden van de percussiegroep Klabats, Streetdance, Spaanse muziek en dans, zigeunermuziek met Frysk Csardas. Op de muziek van de Cubaanse band Ache Cubano barst samen met 12 danseressen een Salsa feest los en voor Rock & Roll tekent de band Streamline. Maar ook een demonstratie djembé en een optreden van een shantykoor ontbreken niet op het programma.

  • Demonstraties icecarving (ijsbeeldhouwen): Met kettingzaag, verschillende frezen en beitels bewerkt Wim Vos de kristal heldere ijsblokken. Van dichtbij kan het publiek zien hoe uit één of meerdere blokken ijs een prachtig ijssculptuur tevoorschijn komt.
  • Demonstratie motorzaagkunst: Motorzaagkunst is een relatief nieuwe en onbekende kunstvorm waarbij motorzagen worden gebruikt. Voor de laatste afwerking mag ook nog wat klein elektrisch gereedschap worden gebruikt. Voornamelijk in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland is de sport bijzonder populair.
  • Plantendokter: Bij Stolk Medicine Plants aan Warmoesweg 10 is deze middag een heuse plantendokter aanwezig. Hij geeft adviezen en beantwoordt vragen over planten. De bezoeker kan zijn of haar plant en/of tuinaarde laten onderzoeken bij de plantendokter.
  • Kinderactiviteiten: Ook voor de kinderen is van alles te doen. Onder leiding van studenten van AOC Terra uit Emmen hebben de kinderen de mogelijkheid hun eigen kunstzinnige talenten te ontdekken. Maar ook het laten zetten van glitter tattoos is mogelijk.

Kortom: ook dit jaar staat Kunst in de Kas weer garant voor een groot feest.
Voor meer info: www.tuinbouwemmen.nl

Terug naar overzicht

Website ontwikkeld door X-Interactive.nl